Bagaget från Kina blev "tungt"

Hemma igen efter en mycket givande resa i Kina med besök i tre städer, Shanghai, Bejing och Jiangyin. Vi har under resan erhållit en stor mängd information om Kinesisk hästnäring och har etablerat ett stort kontaktnät.Vi har identifierat affärsmöjligheter inom ett flertal områden gällande utbildning, tjänster och produkter.Vi har träffat representanter från 13 olika föreningar/klubbar och företag. Vi har besökt 7 av dem samt varit på GCT World Grand Prix i Shanghai och sett Henrik Von Eckerman tävla för Sverige.Vi fick även en pratstund med honom och han var väldigt nöjd med arrangemanget.
Den mest fashionabla anläggningen vi besökte var Hailan Equestrian i staden Jiangyin, med 400 hästar som används för shower och de har även ett levande museeum med nästan alla världens hästraser.Hästarna lever här ett riktigt lyxliv med eget SPA etc.På Beijings största Club Tiqnaxing Equestrain club, träffade vi representanter från vår utbytesskola, Hebei Vocational College. De hade rest från Chengde ( 25 mil norr om Beijing) för att träffa oss. Många spännande idéer väcktes kring vårt framtida samarbete.
Så bagaget blev tungt av en massa nyttigheter som vi hoppas ska främja svensk hästnäring då det finns " så många russin i kakan att det räcker till alla i hela Europa".