Coronaviruset

Naturlära Ridgymnasium följer noga händelseutvecklingen kring smittläget i Sverige samt följer också Regeringens, Folkhälsomyndighetens, och Skolverkets rekommendationer. 
Vi pratar kontinuerligt igenom läget för att på bästa sätt anpassa undervisning till rådande situation och samtidigt värna våra elever, medarbetare, föräldrar och djur.

Naturlära Ridgymnasium bedriver således distansundervisning tillsvidare och därmed är Bergåkra gård stängd. Men tack vare sociala medier kan vi ändå hålla kontakt. På Naturläras Instagram och Facebook sänder vi live och publicerar storys. Våra elevchattar och arbeten på olika digitala plattformar är i full gång.

Hästtjejer- och killar har i regel en hälsosam livsstil tack vare de utomhusaktiviteter hästlivet fordrar och det inre lugn interaktionen med hästarna ger. Nu går detta förlorat p g a distansstudierna och den ökade skärmtiden. Därför är viktigt att behålla rutiner som mat, sömn och motion. Vi rekommenderar att använda den uppkopplade tiden i första hand till skolarbetet. Att facetima är ett bra sätt att umgås men det är viktigt att få studiero och en god sömn.

Vi vill påminna om de saker vi tillsammans kan göra för att minska smittspridningen, rekommenderade av våra myndigheter. Vi passar också på att dela med oss av våra egna tips. 

Så undviker vi smitta