Börja jobba direkt efter din examen

Det finns en hel del yrken för dig som är intresserad av att arbeta med hästar. Hästskötare är kanske det vanligaste och det är dessutom en viktig plattform för vidare utbildning inom hästsektorn. Som hästskötare finns det ofta goda möjligheter att praktisera eller arbeta utomlands. Förutom hästskötare är ridlärare ett av de vanligaste yrkena inom hästnäringen. Vidare kan du arbeta som tränare, beridare, unghästutbildare, foderrådgivare. Andra hästrelaterade yrken är hovslagare, veterinär och naturbrukslärare.

Studera vidare

Du kan läsa vidare på Yrkeshögskola  --  Hovslagare, klövvårdare, beridare, ridlärare, gårdsmästare, driftsledare, sadelmakare, äventyrsledare, etc.
Läs mer på www.yrkeshögskolan.se

Du kan också hitta utbildningar på SLU  --  Agronom,hippolog,lantmästare,landskapsarkitekt, djursjukskötare etc. Hos oss kan du läsa kurser för behörighet till Hippologprogrammet.
Läs mer på http://www.slu.se/

Många blir egna företagare inom hästnäringen och det är vanligt bland exempelvis hovslagare, tränare och inom tjänstesektorn.Vi har stort fokus på att utveckla dina entreprenöriella egenskaper. Vill du studera vidare vid andra högskolor efter din gymnasieutbildning fungerar det också utmärkt eftersom du hos oss på Naturlära Ridgymnasium tar examen med högskolebehörighet.

VÅR UTBILDNING HOS GYMNASIUM.SE